Emrihak nedeni: çeşitli sağlık sorunları, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Çorum, Mesleği: Yönetici, Mezarının yeri: Ankara, Ölüm yaşı: 67, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm Yılı: 2023

Kenan Nuhut

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Çorum

Doğum tarihi: 01.02.1956

Mesleği: Yönetici

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 3

Ölüm tarihi: 19.06.2023

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm sebebi: Çeşitli Sağlık Sorunları

Olay Haber: 19 Haziran 2023 Pazartesi günü, Ankara’da, CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut (67), çeşitli sağlık sorunları sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

KENAN NUHUT KİMDİR?

1 Şubat 1956 Çorum (Merkez) doğumlu olan Kenan Nuhut, ilkokul tahsilinden sonra Ortaokul ve Liseyi Ankara’da bitirdi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Bulunduğu görevler, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcılığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 2 dönem Halter Federasyonu Başkanlığı ve Avrupa Halter Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği yaptı. Federasyon başkanlığı döneminde milli takım sporcuları, Avrupa ve dünya organizasyonlarında sayısız rekorlara ve şampiyonluklara imza atmışlardır. 2004 Atina olimpiyatlarında 3 altın 1 bronz madalya ile birlikte bir kadın sporcumuzun (Nurcan Taylan), Olimpiyat şampiyonluğu, Türk Milletine bir ilki yaşatmıştır.

Uluslararası başarılarından dolayı Kenan Nuhut’a (IWF) Dünya Halter Federasyonunca nişan verilmiştir. Ankara Çorumlular Birliği kurucu üyesi olup uzun süre başkanlığını da yapmıştır. Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu ve ÇORSİAD kurucu üyeliği yapmıştır. 30 Mart 2014 Yerel Seçiminde CHP’den Çorum Belediye Başkan Adayı olmuştur. 24 Haziran 2018 yılında yapılan 27. dönem Milletvekilliği genel seçiminlerinde CHP Ankara Milletvekili adayı olmuştur. Kenan Nuhut CHP Genel Başkan Başdanışmanı görevini yürütmekteydi.

Cenaze töreni: Kenan Nuhut’un cenazesi, 20 Haziran 2023 Salı günü ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Ankara ili / Yenimahalle ilçesi / Karşıyaka mezarlığı 

GPS:

Haberdar et...