Emrihak nedeni: cinayet, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Çanakkale, Mesleği: Ses sanatçısı, Mezarının yeri: Çanakkale, Ölüm yaşı: 66, Ölüm yeri: Çanakkale, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

Mehmet Ertürk

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Çanakkale ili / Bayramiç ilçesi

Doğum tarihi: 1957

Mesleği:  Devlet Ses Sanatçısı

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 1

Ölüm tarihi: 22.07.2023

Ölüm yeri: Çanakkale

Ölüm sebebi: Beyin Kanaması

Olay Haber: 22 Temmuz 2023 Cumartesi günü, Çanakkale ili Bayramiç ilçesinde, devlet ses sanatçısı Mehmet Ertürk (66), geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesi’nde beyin kanaması tanısıyla 2 gündür tedavi gören Devlet Ses Sanatçısı Mehmet Ertürk’ün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Ertürk’ün organlarını bağışlama kararı aldı.

Yapılan operasyonla Ertürk’ün karaciğeri ve 2 böbreği ile korneaları alındı. Ertürk’ün iki böbreği ve karaciğeri Bursa’da bir hastanede, korneaları ise Bursa Uludağ Üniversite Hastanesi’nde nakil bekleyen 5 hastaya umut oldu.

“BABAMIN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİM”

Mehmet Ertürk’ün oğlu Ata Ertürk, “Babam sağlığında bana ‘Oğlum ben bir gün ölürsem organlarımı bağışla. Öldükten sonra toprak olup gideceğiz. Hiç olmazsa birilerini yaşatayım, ben de onunla birlikte yaşamaya devam edeyim’ demişti. Ben de babamın bu isteğini yerine getirdim” dedi.

“PEK ÇOK HASTAMIZI HAYATA BAĞLAYACAK”

Ailenin organları bağışlamasının en doğru karar olduğunu söyleyen Organ Nakli Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü, “Organ nakli bekleyen pek çok hastamızı hayata bağlayacak. Sağlığına kavuşmayı bekleyen birileri Mehmet Ertürk’ün organlarıyla yaşamaya devam edecek. Ata’nın acısı büyük biliyorum. Kendisine bu duyarlı kararından dolayı teşekkür ediyorum. Babası başkalarına can verdiği için o da yaşamaya devam edecek” ifadelerini kullandı. (DHA)

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Çanakkale ili / Bayramiç ilçesi / Bezirganlar köyü mezarlığı

GPS:

Haberdar et...