Emrihak nedeni: kalp krizi, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Edirne, Mesleği: Müezzin, Mezarının yeri: Edirne, Ölüm yaşı: 83, Ölüm yeri: Balıkesir, Ölüm Yılı: 2023

Nadi Ersoy

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Edirne ili / Avarız köyü

Doğum tarihi: 1940

Mesleği: Emekli Müezzin (Selimiye Camii)

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 4

Ölüm tarihi: 28.07.2023

Ölüm yeri: Balıkesir ili / Akçay ilçesi

Ölüm sebebi: Kalp Krizi

Olay Haber: 28 Temmuz 2023 Cuma günü, Balıkesir ili Akçay ilçesinde tatil için bulunan, Selimiye Camisinde 41 yıl görev yapan emekli müezzin Nadi Ersoy (83), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

 
 Nadi Ersoy Kimdir?
1940 yılında Edirne’ ye bağlı Avarız Köyü’ n de doğdu..1952 yılında ilkokulu bitirdi. Köyden şehire gidip,okuma imkanı kısıtlı olduğu için kendi kendini yetiştirdi..
Edirne merkez’de bir müddet hafızlığa çalıştı.
1956 yılında İstanbul’a giderek, merhum Hacı Hafız Fahri Kiğılı Hoca Efendi’den Hafızlık,Kur-an Tilaveti,Arapça ve dini bilgiler eğitimini tahsil etmiştir.
1963 yılı sonlarında Edirne’ye dönerek, Saraçhane mahallesi Çakırağa camii’ n de göreve başladı.Edirne Selimiye Camii’n de 15 yıl müezzinlik,22 yıl imamlık yaptıktan sonra,2001 yılında emekli edildi.
Emekli olduktan sonra Selimiye Camii’nde Tanıtım Görevlisi olarak görevlendirildi.
Temiz,düzgün giyimi,uzun saçları,beyaz takım elbisesi, bisikleti ve Selimiye’ yi coşkulu anlatımı ile Edirne’nin simgelerinden biri olmaya ve Selimiye’ yi tanıtmaya devam etmektedir.Evi ve 4 çocuk babasıdır.
“”Edirne Selimiye Camii’de müezzinlik,imamlık ve tanıtım görevlisi olarak 41 yıl görev yaptı.””

Cenaze töreni: Nadi Ersoy’un (83) cenazesi, 30 Temmuz 2023 Pazar günü, Edirne Selimiye Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazın ardından Avarız köyünde toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Edirne ili / Avarız köyü

GPS:

Haberdar et...