Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Medeni hali: Dul, Memleketi: İstanbul, Mesleği: Senarist, Mesleği: Yönetmen, Ölüm yaşı: 93, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

Safa Önal

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: İstanbul

Doğum tarihi: 17.12.1930

Mesleği: Senarist, Yönetmen

Medeni hali: Dul

Çocuk sayısı: 1

Ölüm tarihi: 30.07.2023

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm sebebi: Yaşlılığa Bağlı Sebepler

Olay Haber: 30 Temmuz 2023 Pazar günü, filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren usta senarist ve yönetmen Safa Önal (93) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

SAFA ÖNAL KİMDİR?

İstanbul’da 17 Aralık 1930’da dünyaya gelen senarist, yönetmen ve yazar Önal, yazarlığa 1945’te kısa öyküler kaleme alarak başladı.

Önal, “Vesikalı Yarim”, “Ağaçlar Ayakta Ölür”, “Ah Güzel İstanbul”, “Ah Müjgan Ah”, “Dila Hanım”, “Tatar Ramazan”, “Tatlı Nigar”, “Doktor Civanım” gibi pek çok kült filmin senaryosunu kaleme aldı.

Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na da giren usta senarist, 1973’te yönetmenliğe başladı ve 40’a yakın film yönetti.

Yazdığı senaryolarla Altın Koza ve Altın Portakal gibi önemli festivallerden çok sayıda ödül kazanan Önal, söz yazarı, sunucu Sezen Cumhur Önal’ın da kardeşidir. (AA)

Cenaze töreni: Safa Önal için 01 Ağustos 2023 Salı günü saat 11.00’de Atlas 1948 Sineması’nda tören düzenlenecek. Törenin ardından Teşvikiye Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İstanbul ili / Şişli ilçesi / Feriköy mezarlığı

GPS:

Haberdar et...