Emrihak nedeni: kalp krizi, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Kıbrıs, Mesleği: Gazeteci, Mezarının yeri: Kıbrıs, Ölüm yaşı: 69, Ölüm yeri: Kıbrıs, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

Süleyman Ergüçlü

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti / Lefkoşa

Doğum tarihi: 1954

Mesleği: Gazeteci (Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 3

Ölüm tarihi: 14.08.2023

Ölüm yeri: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti / Lefkoşa

Ölüm sebebi: Kalp Krizi

Olay Haber: 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü, duayen gazeteci, Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü (69), geçirdiği kap krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Süleyman Ergüçlü eğitimini tamamladıktan sonra ilk olarak Türkiye’de, Anamur’da Kıbrıs’ın Sesi Radyosu’nda görev aldı, ardından önce Bayrak Radyosu daha sonra da Bayrak Televizyonu’nda görev aldı…  BRT Haber Merkezin’de redaktör muhabir olarak görev yapan Ergüçlü bir süre de haber sorumluluğu görevini yürüttü.           1986’da BRT’den ayrılan Ergüçlü ardından çeşitli gazete ve ajanslarda çalıştı… Ülkenin ilk internet gazetesi “Kimgazet”i yayınladı.              1989’da, Kıbrıs Gazetesi’ni kuran ekibin içinde yer aldı ve ilk Yazı İşleri Müdürü oldu… Çeşitli dönemlerde Kıbrıs Medya Grubu’ndan ayrılarak başka medya kuruluşlarında çalıştı… Ergüçlü, BRTK Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanlığı görevlerini de yaptı.             Ergüçlü aynı zamanda “Seyahatname”, “Edebiyat” kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır.

Cenaze töreni: Süleyman Ergüçlü (69) için 15 Ağustos 2023 Salı günü saat 10:30’da uzun yıllar hizmet ettiği Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda, saat 10:45’te Kıbrıs Gazetesi önünde, saat 11:00’de ise Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nde tören yapılacaktır.

Daha sonra Süleyman Ergüçlü (69)’nün cenazesi öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti / Lefkoşa Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...