Emrihak nedeni: Traktör kazası, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Kayseri, Mesleği: Asker, Mesleği: Çiftçi, Mezarının yeri: Kayseri, Ölüm yaşı: 36, Ölüm yeri: Kayseri, Ölüm Yılı: 2023

Yahya Tarih

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Kayseri

Doğum tarihi: 1987

Mesleği: Hava Pilot Üsteğmen (İhraç), Çiftçi

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 1

Ölüm tarihi: 19.08.2023

Ölüm yeri: Kayseri

Ölüm sebebi: Traktör Kazası

Olay Haber: 19 Ağustos 2023 Cumartesi günü, Kayseri ili Pınarbaşı ilçesi Karaboğaz Köyü’nde, savaş uçağı pilotu olarak 11 yıl TSK’da görev yaptıktan sonra, Ankesörlü telefondan arandığı iddiasıyla 2020 yılında ihraç edilen ve bir yıl hapis yatan Hava Pilot Üsteğmen Yahya Tarih (36), çiftçilik yaptığı köyünde kullandığı traktörün takla atması ile altında kalması sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Olay 19 Ağustos 2023 sabahı meydana geldi. Tarladan römorka buğdayı yükleyip yola çıkan Tarih’in, her zaman eve giden dolambaçlı ama daha güvenli yolu tercih ettiği, kaza günü ise kestirme ama dik yolu kullandığı öğrenildi. Tarih’in arkadaki iki römorku yenemediği için takla atan traktörün altında vefat ettiği belirtildi.

ANKESÖR SUÇLAMASIYLA İHRAÇ

Ankesörlü telefondan arandığı iddiasıyla 2020 yılında ihraç edilen Yahya Tarih, daha sonra tutuklanıp Sincan Cezaevine gönderildi. 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Tarih’in dosyası Yargıtay’da bulunuyordu.

AÇIĞA ALINDI, HAPİS CEZASI ALDI

Kronos’a bilgi veren Yahya Tarih’in bir devre arkadaşı, “Yahya ile 2005’ten beri Hava Harp Okulu’ndan arkadaşız. Başarılı bir insandı. Pilotaj eğitimini de başarıyla tamamladı. Aslında kendisi F4 pilotuydu. Görev yaptığımız sürede F-4 uçakları artık eskidiği ve tedavülden kalkacağı için F-16 pilotu yaptılar. O, 2009’dan 2020’ye kadar görev yaptı. El-Bab, Afrin Harekatı gibi harekatlara katılmış pilotlarız. İkimizi de önce görevden uzaklaştırdılar, sonra açığa alınma, gözaltı, tutuklanma böyle bir süreç yaşadık.” dedi.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Kayseri ili / Pınarbaşı ilçesi / Karaboğaz Köyü

GPS:

Haberdar et...