Emrihak nedeni: akciğer kanseri, Erkek, Medeni hali: bekar, Memleketi: İstanbul, Mesleği: Dizi oyuncusu, Mesleği: Sinema sanatçısı, Mesleği: Tiyatro sanatçısı, Ölüm yaşı: 81, Ölüm yeri: Almanya, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

Mehmet Ulay

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: İstanbul

Doğum tarihi: 28.05.1942

Mesleği: Tiyatrocu, Dizi Oyuncusu, Sinema Sanatçısı

Medeni hali: Bekar

Çocuk sayısı: Yok

Ölüm tarihi: 05.09.2023

Ölüm yeri: Almanya

Ölüm sebebi: Akciğer Kanseri

Olay Haber: 05 Eylül 2023 Salı günü, Almanya’da, tiyatrocu, dizi oyuncusu, sinema sanatçısı Mehmet Ulay (81), akciğer kanseri sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

MEHMET ULAY KİMDİR?

Mehmet Ulay 1942’de İstanbul’da doğdu. Ankara’da büyüdü ve lise son sınıfta İstanbul’a gelerek Kabataş Lisesinden mezun oldu. 1963’te Devlet Tiyatroları’nda sanat hayatına başladı.

1965’te AST içinde yer alan Mehmet Ulay, 1969 yılında İngiltere’ye giderek Oldwick Theater’da görev aldı.

İki yıl sonra Türkiye’ye döndüğünde yeniden Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde, müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Bir süre sonra tekrar yurt dışına giderek Almanya ve Amerika’da tiyatro üzerine araştırmalar yapan Ulay, dönüşünden sonra sinema, dizi ve TV reklam filmlerinde rol aldı.

Mehmet Ulay, 1963 yılında Devlet Tiyatrolarında sahneye çıkmaya başladı. 1964 yılında da Ankara Sanat Tiyatrosunda “Ayak Bacak Fabrikası” oyununda rol alarak profesyonel oldu. 1969 yılında İngiltere’ye giderek Oldwick Theater’da görev aldı. 1971 yılına kadar burada çalıştıktan sonra Ankara’ya döndü ve yeniden Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde, müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Bir süre sonra tekrar yurtdışına giderek Almanya ve Amerika’da tiyatro üzerine araştırmalar yapan Ulay, dönüşünden sonra sinema, dizi ve tv reklam filmlerinde rol aldı.

Sanatçının rol aldığı tiyatro oyunları şöyle:

“Çalıkuşu”, “Sakıncalı Piyade”, “Casablanca”, “Yalandan Kim Ölmüş”, “Fehim Paşa Konağı”, “Cahide”, “Saat 9.05”, “Komik Para”, “Jan Dark Davası”, “Bir Halk Düşmanı”, “403. Kilometre”, “Ayak Takımı Arasında”, “Mefisto”, “Yusuf ile Menofis”, “Sacco ile Vanzetti”, “Ortak”, “Durand Bulvarı”, “Mayın”, “Sarıpınar 1914”, “Müfettiş”, “Zenginin Maceraları”, “Küçük Burjuvalar”, “Keloğlan”, “Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç”, “Ayak Bacak Fabrikası”

Oynadığı dizi ve filmlerden ise bazıları şunlar:

“Mahkum”, “Seni Çok Bekledim”, “Hükümsüz”, “Hakan: Muhafız”, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “Baba Candır”, “Muhteşem Yüzyıl”, Galip Derviş”, “Mavi Kelebekler”, “Ezel”, “Arka Sıradakiler”, “Emret Komutanım”, “Oğlum İçin”, “Kurşun Asker”, “Yarım Elma”, “Üvey Baba”, “Küçük Besleme”, “Ruhsar”, “Kurtuluş”, “Süper Baba”, “Yıldızlara Bak”, “Çiçero”, “Emret Komutanım Şah Mat”, “Komik-i Şehir”, “Meyhanecinin Kızı”, “Beyza’nın Kadınları”, “Keloğlan”

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...