Emrihak nedeni: Aort yırtılması, Erkek, Medeni hali: Dul, Memleketi: Kıbrıs, Mesleği: Gazeteci, Mesleği: Yazar, Ölüm yaşı: 79, Ölüm yeri: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

Metin Münir

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti / Lefkoşa

Doğum tarihi: 1944

Mesleği: Gazeteci, Yazar

Medeni hali: Dul

Çocuk sayısı: 4

Ölüm tarihi: 23.09.2023

Ölüm yeri: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Ölüm sebebi: Aort Yırtılması

Olay Haber: 23 Eylül 2023 Cumartesi günü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Türk basınının önde gelen isimlerinden gazeteci, yazar Metin Münir (79), aort yırtılması sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Metin Münir kimdir?

Metin Münir, 1944’te Lefkoşa’da doğdu. Liseden sonra Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okudu ve gazeteci oldu.

Münir, öğrenimine ara verip iki sene Kıbrıs Harekâtı‘nda mücahitlik yaptı.

Turkish Daily News, BBC, London Times, Financial Times ve Sunday Times‘ın Türkiye temsilciliğini, Güneş Gazetesi‘nin bir buçuk yıl genel yayın yönetmenliğini, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah Gazetesi ve Vatan Gazetesi‘de köşe yazarlığı yaptı.

Münir, ilk işi olan Turkish Daily News’da, beş yıl çalıştı. Bundan sonra Financial Times ve Sunday Times’ın 12 yıl boyunca Türkiye temsilciliğini yaptı. Sonraki bir buçuk yıl Güneş gazetesinin genel yayın yönetmeni oldu. Yeni Yüzyıl, Sabah, Vatan ve Milliyet’te çalıştı.

2 Kasım 2012’de Milliyet’teki işine son verilen Münir, 30 Haziran 2015 tarihinden 4 Temmuz 2020’ye kadar T24’te yazılarına devam etti.

Basılmış iki kitabı; Sabah Olayı, (İstanbul, Altın Kitaplar Yayınevi, 1993) ve Ölümden Sonraki Hayatım, (İstanbul, Doğan Kitap, 2004) var.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...