Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Çorum, Mesleği: İş adamı, Mezarının yeri: Ankara, Ölüm yaşı: 78, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

Hasan Kasan

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Çorum

Doğum tarihi: 1945

Mesleği: İş Adamı (CASA Mobilya)

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 2

Ölüm tarihi: 08.12.2023

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm sebebi: Yaşlılığa Bağlı Sebepler

Olay Haber: 08 Aralık 2023 Cuma günü, dünyaca ünlü Casa Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasan (78) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

İlk işyerini 1965 yılında Ankara Çıkrıkçılar Yokuşu’nda açan Hasan Kasan, Siteler’in kurulmasıyla birlikte, işyerini bu bölgeye taşıdı. 1992 yılında soyadından da esinlenerek “Casa” markasını oluşturdu. Hasan Kasan, İtalyanlar’dan bile hızlı davranarak İtalyanca ‘Ev’ anlamına gelen Casa markasını tescil ettirdi.

Farklı tasarımlarıyla dikkatleri üzerine toplayan Casa, 1995 yılında modern tarzda fonksiyonel ürünler üreten bir İtalyan firması ile lisans anlaşması yaparak, Ortadoğu distribütörlüğünün yanı sıra firmanın tüm ürünlerinin üretim hakkını da satın aldı. İş birliği, mobilya sektöründe yapılan ilk lisans anlaşması olması bakımından önemli bir adımın atılmasına yol açtı.

NEW YORK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Bu başarının ardından hızla yurt içi bayi ağını geliştirdi ve mobilya sektöründe önde gelen markalardan biri oldu.  Hasan Kasan, şirketini 2000’li yılların başında bugünkü modern tesislerine taşıdı ve  Ankara Esenboğa Havalimanı bölgesinde toplam 35 bin metrekarelik bir alanda fabrikasını kurdu.  2007’de New York’ta mağaza açarak yıllarca planladığı bir hayalini daha gerçekleştiren Hasan Kasan, Miami ve Bakü’nün ardından dünyanın pek çok şehrine markasını taşıdı.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Ankara ili / Çankaya ilçesi / Cebeci Asri MEzarlığı

GPS:

Haberdar et...