Emrihak nedeni: iş kazası, Erkek, Medeni hali: bekar, Memleketi: İstanbul, Mesleği: Stajyer, Ölüm yaşı: 14, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2024

Arda Tonbul

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: İstanbul

Doğum tarihi: 2010

Mesleği: Stajyer

Medeni hali: Bekar

Çocuk sayısı: Yok

Ölüm tarihi: 16.01.2024

Ölüm yeri: İstanbul ili / Büyükçekmece ilçesi

Ölüm sebebi: İş Kazası

Olay Haber: 16 Ocak 2024 Salı günü, 09 Ocak 2024 Salı günü, İstanbul’da, staj yaptığı atölyede sac bükme makinasına kafası sıkışması sonucu ağır yaralanan Arda Tonbul (14), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

İstanbul Büyükçekmece’de 14 yaşındaki Arda Tonbul, 9 Ocak Salı günü staj yaptığı metal, demir ve çelik alanında faaliyet gösteren iş yerinde, saç büküm makinesinde çalıştığı sırada kafasını sac büküm makinasına sıkıştırdı.

Hastaneye kaldırılan Tonbul, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili iş yeri sahibi H.Ö. ile İş Güvenliği Uzmanı Ö.K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“ORADA BİR GÖREVLİ OLMUŞ OLSA…”

“Çocukların o makineyi kullanmaları kesinlikle yasak olduğunu biliyorum” diyen acılı baba Raşit Tombul, olayla ilgili şunları dile getirdi: ,

“Ancak, ustasıyla beraber bunu yapar. O esnada da ustasının bir işi çıkmış, oradan ayrılmış. Çocuk merak ediyor öğrenme arzusu da var, kafasını makinenin arasına sokmuş, bir cisim, parça mı vardı onu bilmiyoruz tabii ki.

O esnada haberi olmadan pedala ayağını dokunmuş ve kafasını sıkıştırmış. Olay yerinde çocuk 16 dakika kalmış makinede. Kimse yokmuş. Orada bir görevli olmuş olsa belki çocuğum ilk darbede kurtulabilecekmiş.

16 dakika çok uzun bir süre. Kazada büyük ihmalkarlık olduğunu görüyoruz. Bu ihmalkarlığın da üzerine düşülmediğini, gizlendiğini görüyoruz”

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...