Emrihak nedeni: CAID, Kadın, Medeni hali: evli, Memleketi: Bursa, Mesleği: Acil tıp teknisyeni, Mezarının yeri: Bursa, Ölüm yaşı: 30, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm Yılı: 2023

Kübra Nur Palut

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Kadın

Doğum yeri: Bursa

Doğum tarihi: 1993

Mesleği: Acil Tıp Teknisyeni

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 1

Ölüm tarihi: 05.09.2023

Ölüm yeri: Ankara Şehir Hastanesi

Ölüm sebebi: CAID

CAID (KRONİK ATRİYAL VE İNTESTİNAL DİSRİTMİ) HASTALIĞI NEDİR?

Kronik atriyal ve intestinal disritmi (CAID) sindirim sistemi hastalığıdır. Etkilenen bireylerin kalp ritmi anormalliği adı verilen bir kalp ritmi anormalliği vardır. Bozukluk aynı zamanda yiyecekleri bağırsaklardan (peristalsis) iten ritmik kas kasılmalarını da bozarak sindirim rahatsızlığına neden olur. Etkilenen bireyler, yetersiz beslenmeye yol açabilecek iştah kaybı ve besinleri emme yeteneğinde bozulma yaşarlar. 

Olay Haber: 05 Eylül 2023 Salı günü, Bursa’da doğum yaptıktan sonra kronik atriyal ve bağırsak disritmi (CAID) hastalığına yakalanan,  tedavisi için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Belçika’ya da gönderilen acil tıp teknisyeni Kübra Nur Palut (30), tedavisinin devam ettiği Ankara Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Bilecik Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis ambulansında görevli acil tıp teknisyeni Kübra Nur Palut, 3 yıl önce Göktürk ismini verdiği oğlunu dünyaya getirdi.

Doğumdan kısa süre sonra karın ağrısı ve iştahsızlık şikayetleri nedeniyle hastaneye giden Kübra Nura, yapılan tetkiklerde sindirim sistemini ve kalbi etkileyen CAID hastalığı teşhisi kondu.

45 KİLODAN 28 KİLOYA DÜŞTÜ

Yemek yiyemediği ve sadece damar yoluyla mama ve serumla beslendiği için, günden güne eriyerek 45 kilodan 28 kiloya kadar düşen Kübra Nur, tedavi için birçok hastaneye başvurdu ancak sonuç alamadı.

Palut ailesinin, tedavi için geldikleri Bursa Uludağ Üniversitesinde Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macit Gülten’in açıklamalarıyla umutları yeniden yeşerdi. Prof. Dr. Gülten, hastalığın tedavisinin Türkiye’de olmadığını, Belçika’daki Leuven Katolik Üniversitesi Hastanesinde görevli Gastroenterolog Prof. Dr. Jan Tack tarafından yapılabileceğini söyledi.

Ailenin karşısına bu kez de maddi yetersizlik çıktı. Hastaneyle iletişime geçilmesi için Sağlık Bakanlığı’na müracaat edildi.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ

Konunun basına yansımasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kübra Nur’un tedavisi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya talimat verdi. İnegöl Devlet Hastanesinde müşahede altında tutulan Kübra Nur, ambulansla Ankara Şehir Hastanesine sevk edildi.

Kübra Nur, ambulansa bindirilirken ailesine el sallayarak veda etti. Ankara’da belirli süre tedavi gören Kübra Nur Palut daha sonra Belçika’ya gönderilip, Leuven Katolik Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi oldu.

Sağlık durumu düzelen Palut, İnegöl’e döndü. Kızının, Belçika’dan geldikten sonra kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar iyileştiğini söyleyen Zeynettin Palut, “Kübra’nın durumu iyiydi. Geçtiğimiz aylarda vücudu enfeksiyon kaptığı için rahatsızlandı. Ankara’da Şehir Hastanesi’ne getirdik. Burada 2,5 ay yattı, taburcu oldu. Geçen ay tekrar rahatsızlanınca bir kez daha Ankara Şehir Hastanesi’ne geldik. Kübra, doktorların tüm müdahalesine rağmen dün gece öldü” dedi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Kübra Nur Palut’un cenazesi, Bursa’nın İnegöl ilçesine getirildi. Kemalpaşa Mahallesi’ndeki babaevinde helallik alınan Kübra Nur Palut’un tabutunun üzerine 112 Acil Servis üniforması konuldu. Yeşil Camii’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Talut’un ailesi ve meslektaşları katıldı. Kübra Nur Palut, cenaze namazının ardından Kavaklaraltı Mezarlığı’nda toprağa verildi. (DHA)

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Bursa ili / İnegöl ilçesi / Kavaklaraltı Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...